top of page

TORPEDO - ΤΟΡΠΕΝΤΟ


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

Ποιος είναι ο Torpedo? ή Λουκά Τορέλι όπως είναι το πραγματικό του όνομα?

.... λίγα λόγια για τον κύριο

Από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΗΜΑΝΣΕΩΣ της ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΙΩΞΕΩΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ (Νέα Υόρκη) ΛΟΥΚΑ ΤΟΡΕΛΙ ή ΤΟΡΠΕΝΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Ηλικία: 32 ετών Ύψος: 1,87 Χρώμα μαλλιών: Μαύρο Χρώμα οφθαλμών: κυανούν Σωματική διάπλαση: κανονική Εθνικότης: Αμερικανική ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ Συνελήφθη υπό της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, την 15η Ιουνίου 1925. Κατηγορία: Ληστεία Τραπέζης. Απηλλάγη. Συνελήφθη υπό της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, την 4η Μαρτίου 1930. Κατηγορία: Πλαστογραφία. Παρέμεινε εννέα μήνες στη φυλακή. Αφέθηκε ελεύθερος την 29η Δεκεμβρίου 1930. Συνελήφθη υπό της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, την 10η Μαΐου 1936. Κατηγορία: Ύποπτος φόνου. Απηλλάγη. Συνελήφθη υπό της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, την 5η Ιανουαρίου 1942. Κατηγορία: Ένοπλη ληστεία μετά φόνου και άλλα αδικήματα. Απηλλάγη.

Αυτός είναι ο ήρωας μας, ένας πληρωμένος δολοφόνος, ένας άξεστος αλήτης αμόρφωτος γυναικάς χωρίς ίχνος συνείδησης... ένας ήρωας του σκιτσογράφου Bernet.

Ο Λούκα Τορέλι, γνωστός και ως Τορπέντο γεννήθηκε στην Ιταλία, αλλά γαλουχήθηκε με τα αμερικανικά «ιδανικά» και είναι από τους πλέον διαβόητους γκάνγκστερ στη Νέα Υόρκη. Μαζί με τον ατζαμή Ράσκαλ, συναντούν όλα τα αποβράσματα της Αμερικής του Μεσοπολέμου. Η κυνικότητα του Sánchez Abulí συναντά το ταλέντο του Bernet και έτσι οι δύο Ισπανοί μας παραδίδουν ένα από τα κλασικότερα ευρωπαϊκά κόμικς. Πυροβολισμοί, ερωτισμός, χιούμορ, όλα μαζί στη δημοφιλέστατη αυτή σειρά.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
bottom of page